A koktélra kíváncsiak számára sokrétű kóstolási élményt nyújt. Az abszintból származó édesgyökér finom jegyei egyesülnek a rozs whisky jellegzetes fűszerességével és (a felhasznált fajtától függően) a konyak virágosabb, boros jegyeivel, hogy valami olyasmit készítsenek, amivel igazán el szeretné tölteni az időt.
Abszint, öblíteni
1 kockacukor
1/2 teáskanál hideg víz
3 csepp Peychaud keserűje
2 csepp Angostura keserű
35 ml rozs whisky
35 ml konyak
Díszítés: citromhéj
1. Hűtse le a Rauk Heavy Tumblert jéggel és vízzel.
2. Ürítse ki a poharat, és öblítse ki a belsejét abszinttal.
3. Keverje össze a kockacukrot keserűvel és vízzel a pohárban.
4. Adjunk hozzá egy nagy kocka jeget, a whiskyt és a konyakot, és gyorsan keverjük, amíg el nem keveredik.
5. Csavarja a citromhéjat a koktélra, és adja hozzá a peremhez.
6. Élvezze
(Klasszikus Sazerac-ot tálalunk fel. Ha klasszikus változatot szeretne készíteni, ügyeljen arra, hogy a poharat még egy ideig hűtse jéggel és vízzel, és a 3. és 4. lépéshez használjon külön jéggel töltött keverőpoharat, mielőtt beleszűrné. pohár.)