Whiskeytipp

2022. május 17. kedd Paszkál

Napkelte: 5:04 Napnyugta: 20:17

 

Rólunk írták


Rolunk irták

"Nem elfogultságból írom - a blogon sosem vagyok elfogult egy whisky vagy irányzat iránt sem - de jó kísérletnek gondolom ezt a kadarkás finist. Ez egy 2 éves párlat és azt azért érezni, hogy a whiskey igazi karaktere egyértelműen egy hosszabb érlelés után mutatkozik majd meg ugyanezzel a finissel. "

The Whisky Curator - 2017. december 18.

Rolunk irták

"I tasted a variety of the Gemenc Distillery whiskies and they showed great character. Still young, yet smooth. Nice, dark brown colour. The rye really shines through! Lajos, I want to thank you for a great afternoon! I will be back later this year and hope we can do that distillation run together!"

The iStill Blog - 2015. május 19.

Rolunk irták

"A kísérletezés nem áll le, mivel a kisüzemi méretek lehetővé teszik az állandó újításokat. Mintegy 10 féle gabonából kísérletezik és ezeknek a keverése, cefrézési, főzési, érlelési technikái végtelenül sok lehetőséget adnak Szőke Lajos kezébe"

Ihatobb.hu - 2017. október 05.

Rolunk irták

"Lassan azonban hozzá kell szoknunk, hogy a gabonát és a malátát is beillesszük a sorba, és hogy a szekszárdi borokon kívül egyéb alkoholos italokat is a területhez kapcsoljunk. Az ok igen egyszerű: Pörbölyön működik hazánk első, kizárólag whiskeyre szakosodott lepárlója."

ORIGO - 2017. október 15.

Rolunk irták

"Pörböly. Az 539 lakosú, csendes kis Tolna megyei település nevét nem biztos, hogy sokan ismerik, de a whiskykedvelők jobb, ha elkezdenek vele barátkozni: itt található ugyanis Magyarország egyetlen dedikált whiskylepárlója, a Gemenc Distillery."

The Whisky Curator - 2016. december 18.